BIG – materijali za roditeljski

  • Home
  • BIG – materijali za roditeljski
Shape Image One

Materijali za radionicu namijenjenu
roditeljima i učenicima od 1. do 8. razreda

Radionica za suradničke aktivnosti roditelja i djece osmišljena je kako bi roditelj i dijete učili zajedno o sigurnosti na internetu te budu jedni drugima podrška i pomoć. Stoga roditelj i dijete rade u paru te zajedno rješavaju zadatke koji su postavljeni u pet centara s različitim temama. Svaki centar sadrži zadatke osmišljene na dvije razine – za više i niže razrede. Za provedbu aktivnosti u svakom centru pripremljeni su radni materijali koje je potrebno ispisati. Uz svaki centar ide jedno pitanje na koje odgovaraju roditelji i njihova djeca u kvizu koji je pripremljen za njih. Cilj radionice nije natjecanje već suradnja i učenje.

Radionica se može provesti u sklopu roditeljskih sastanaka, dana otvorenih vrata ili nekih drugih događanja u školi.

Pozivamo vas da najprije pogledate materijale za voditelje radionica (učitelje) u kojima je pojašnjen tijek radionice, a napisali smo i kratke osvrte sa savjetima na što pripaziti prilikom ostvarivanja ovih radionica.
Svi materijali dostupni su pod licencom CC BY-NC-ND 4.0

Pročitajte i kako su izgledale radionice koje smo proveli u naših 10 partnerskih škola:

Materijali za voditelje radionica (učitelje)

Pogledajte kako smo osmislili radionice sa suradničkim aktivnostima roditelja i učenika.

Preuzmi
h2

Centri - materijali

Što gledamo?

U ovom centru upoznati će se s vrstama društvenih mreža i dobnim ograničenjima za pojedine društvene mreže kako bi zajednički odredili koje su društvene mreže primjerene uzrastu učenika.

Digitalni tragovi

Drugi centar pred sudionike stavlja temu digitalni tragovi. Kroz aktivnosti u ovom centru roditelje i djecu osvijestiti ćemo što znači digitalni trag te kako uočavati utjecaje aktivnih i pasivnih digitalnih tragova.

Razgibajmo se da nam mozak bolje radi!

Veliki broj djece i mladih pod utjecajem tehnologije i dostupnosti različitih uređaja ima smanjenu tjelesnu aktivnost te ih je potrebno poticati na kretanje i podizanje aktivnosti kako bi prije svega ojačali imunitet i očuvali svoje zdravlje. Upravo iz tog razloga u trećem centru sudionike upoznajemo s jednostavnim vježbama za razgibavanje.

A može i tako!

U četvrtom centru potaknuti ćemo roditelje i djecu da se prisjete aktivnosti koje se mogu izvoditi bez digitalnih pomagala te da isplaniraju obiteljski dan bez digitalnih uređaja.

Tko je to?

Kroz aktivnosti s kojima se susreću u petom centru roditelje i djecu stavljamo u uloge detektiva koji trebaju otkriti tko se krije iza kojeg profila te koje sve informacije možemo saznati promatranjem aktivnosti objavljenih na nekom profilu.

Kviz

Kviz za roditelje i dijete