BIG u OŠ Ivan Goran Kovačić Gora

  • Home
  • BIG u OŠ Ivan Goran Kovačić Gora
Shape Image One
BIG u OŠ Ivan Goran Kovačić Gora

Napisala: Valentina Blašković

Osnovna škola Ivan Goran Kovačić Gora jedna je od 10 osnovnih škola koja je dio međunarodnog projekta Budi Internet genijalac (Be Internet Awesome), Googleovog programa kojemu je cilj poučavanje djece i mladih osnovama digitalnog građanstva i sigurnosti kako bi mogli pouzdano istraživati internetski svijet. Pomoću tog programa osnovnoškolci usvajaju osnovna digitalna znanja i vještine te stvaraju naviku promišljenog korištenja i istraživanja interneta. Uloga je udruge Suradnici u učenju provoditi edukacije za učenike, učitelje i roditelje kako bi naučili maksimalno iskoristiti prednosti interneta i bili spremni u svakom trenutku donositi pametne odluke.  

 

 

Članovi udruge, Darko Rakić i Maja Hainc, započeli su s radionicama za učenike razredne nastave 13. travnja 2022. Na radionici učenika 1. razreda sudjelovalo je 10 učenika, dok je u 2. razredu sudjelovalo 12 učenika. U 3. razredu na radionici je bilo 8, a u 4. razredu 9 učenika.

 

 

 

Isti dan održana je i radionica za roditelje učenika razredne nastave (od 1. do 4. razreda). Aktivnosti radionice bile su namijenjene roditeljima i njihovoj djeci (učenicima) s ciljem da o sigurnosti na internetu učenici i roditelji uče zajedno, da budu jedni drugima podrška i pomoć. Na radionicu se odazvalo 20 sudionika. 

 

 

 

Radionice za učenike predmetne nastave u Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić Gora održala je Arjana Blažić 5. svibnja 2022. U 5. razredu sudjelovalo je 9 učenika, u 6. razredu 12, a u 7. i 8. razredu po 10 učenika. Nakon niza radionica namijenjenih za učenike predmetne nastave održana je i radionica za roditelje učenika predmetne nastave. Uz Arjanu Blažić, radionicu za roditelja održala je i Dunja Mijović. Radionici su nazočili roditelji i djeca, ukupno njih 14. 

 

Kroz projekt Budi Internet genijalac provodile su se radionice za učenike od 1. do 8. razreda, za roditelje i za učitelje. Radionica za učitelje održana je 6. svibnja 2022. godine. Radionicu su vodile Dunja Mijović i Manuela Kujundžić, a ukupno je bilo prisutno 20 učitelja i učiteljica. 

Nakon niza radionica i edukacija sudionici su zaključili da program Budi internet genijalac ima edukativnu ulogu, odnosno cilj mu je izgraditi vještine i osposobiti djecu, njihove roditelje i učitelje da se služe internetom na što je to moguće odgovorniji i sigurniji način. Upravo to se isticalo u svim radionicama kao primarni cilj koji je i u potpunosti ostvaren.