Sigurniji internet

  • Home
  • Sigurniji internet
Shape Image One

Svake godine za „Dan sigurnijeg interneta“ organiziramo našu godišnju cjelodnevnu online konferenciju i izazov za više od 5000 sudionika. 7 godina bili smo službeno Vijeće za sigurniji internet za Hrvatsku u INSAFE-u te smo organizirali multimedijske izložbe učeničkih radova, predavanja i radionice za učitelje, roditelje, učenike i lokalne zajednice (za više od 50 000 sudionika) kao i posebno izdanje časopisa naš digitalni časopis Pogled kroz prozor svake veljače za Dan sigurnijeg interneta. Godine 2013. proglašeni smo najboljim nacionalnim Vijećem, za sigurniji internet među 99 zemalja. Svake godine organiziramo aktivnosti povodom Dana sigurnijeg interneta s fokusom na promociju i razmjenu primjera dobre prakse u osnovnim i srednjim školama.

Pozivamo da nam se pridružite u zajedničkom obilježavanju toga dana i provedbi aktivnosti kojima ćemo zajednički podići kompetencije za primjereno, odgovorno, svrhovito i sigurno korištenje interneta i svih digitalnih tehnologija. Svake godine pozivamo sve osnovne i srednje škole da nam se pridruže na godišnjoj konferenciji “Potraga za boljim internetom” kao i na online izazovu u kojem učenike očekuju zahtjevni, ali zanimljivi interaktivni zadaci.

Nastavljamo i tradiciju posebnog izdanja našeg digitalnog časopisa Pogled kroz prozor pa sve učitelje, nastavnike, odgojitelje i stručne suradnike pozivamo da barem jedan nastavni sat odvoje za aktivnosti kojima će učenike usmjeriti na sigurnije, odgovornije i primjerenije ponašanje na internetu. Vjerujemo da će svatko od vas naći zanimljive aktivnosti kojima ćete takve sadržaje najbolje prenijeti svojim učenicima.

Više informacija pronađite na posebnim stranicama za svaku godinu:

Potraga za boljim internetom 2023

Potraga za boljim internetom 2022

Potraga za boljim internetom 2021

Kao i na starijim stranicama.