Sigurniji internet 2009.

  • Home
  • Sigurniji internet 2009.
Shape Image One

Povodom Dana sigurnijeg interneta, 10. veljače, u Osnovnoj školi Trnsko u Zagrebu održan je stručni skup o sigurnosti osnovnoškolske djece. Skup je organiziran u okviru suradnje na programu „Suradnici u učenju“ između Agencije za odgoj i obrazovanje i Microsofta Hrvatska. Cilj skupa bio je ukazati na značaj tematike vezane uz sigurnost i zaštitu na internetu. Kako se djeca u sve ranijoj dobi susreću s izazovima koje sa sobom nosi pristup internetu i uključuju u virtualni svijet, na skupu je razmatrano kako već u razrednu nastavu integrirati edukaciju o zaštiti djece na internetu.

Stručni skup je moderirala i vodila gospođa Ivana Turčić Prstačić, viša savjetnica za informatiku i računalstvo u Agenciji za odgoj i obrazovanje.
Sudionike skupa su uvodno pozdravili gospođa Ljiljana Piškor, ravnateljica OŠ Trnsko, gospodin Miroslav Mićanović, pomoćnik ravnatelja Agencije za odgoj i obrazovanje, gospođa Venesa Schutz, direktorica Microsofta Hrvatska te gospodin Zvonimir Stanić, ravnatelj CARNeta.

Tematska izlaganja održali su gospođa Ana Pezo, savjetnica pravobraniteljice za djecu, gospodin Igor Rukljač, savjetnik za razrednu nastavu u Agenciji za odgoj i obrazovanje, gospođa Hana Hrpka, predsjednica udruge Hrabri telefon, gospođa Nataša Glavor, pomoćnica ravnatelja za računalnu sigurnost u CARNetu, gospodin Slaven Crnjac, voditelj IT akademije pri Tehničkom veleučilištu u Zagrebu te gospodin Darko Jureković, voditelj programa Suradnici u učenju u Microsoftu Hrvatska,
Na skupu su ujedno predstavljena dobra iskustva iz prakse u razrednoj i predmetnoj nastavi te dostupni materijali i resursi za nastavnike, roditelje i učenike koji su do sada razvijeni u okviru programa „Suradnici u učenju“ i objedinjeni na portalu http://sigurnost.tvz.hr/.
Svi su nastavnici pozvani da se aktivno uključe u Zajednicu nastavnika u okviru programa Suradnici u učenju, koriste resurse, razmjenjuju iskustva te daju prijedloge za buduće aktivnosti u okviru ovoga programa.