Otvorene prijave učitelja za izazov Dabar @ucitelji.hr

  • Home
  • Otvorene prijave učitelja za izazov Dabar @ucitelji.hr
Shape Image One
Otvorene prijave učitelja za izazov Dabar @ucitelji.hr

Hrvatska, kao punopravna članica međunarodne inicijative Bebras (Dabar) osmi put organizira izazov iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar @ucitelji.hr. 
Organizatori izazova za Hrvatsku su udruga Suradnici u učenju, Hrvatski savez informatičara i Visoko učilište Algebra uz podršku CARNET-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja.
Dabar @ucitelji.hr pokrenut je kako bi svoj djeci omogućio jednostavno sudjelovanje kroz online izazov koje se sastoji od niza zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz šezdesetak zemalja, uključujući i one iz Hrvatske.

Izazov se organizira u 5 kategorija:

1. MikroDabar za učenike 1. i 2. razreda OŠ,
2. MiliDabar za učenike 3. i 4. razreda OŠ,
3. KiloDabar za učenike 5. i 6 razreda OŠ,
4. MegaDabar za učenike 7. i 8. razreda OŠ i
5. GigaDabar za učenike svih razreda srednje škole.

Na prošlogodišnjem je izazovu sudjelovalo 48.015 učenika iz cijele Hrvatske.

Na našim stranicama pročitajte Pravilnik izazova, pogledajte zadatke iz prijašnjih godina te pronađite poveznicu na virtualnu učionicu PseudoDabar – osmišljenu za pripremanje učitelja i učenika za sudjelovanje u izazovu.

Izazov će se održati od 13. do 17. studenoga 2023. uz obavezno korištenje AAI@EduHr korisničkih računa. Sudjelovanje je za sve učenike, učitelje i škole u potpunosti besplatno.

Kako bismo olakšali i pojednostavili proces prijave za sudjelovanje, obrazac popunjavaju svi učitelji koji provode izazov. Samo prijavljeni učitelji dobit će pristup sustavu sa svim daljnjim uputama.
Obrazac je otvoren do 22. listopada a poveznica na isti poslana je na službene adrese škola.

Nakon završetka roka za prijave, na službene adrese elektroničke pošte prijavljenih učitelja, bit će poslane dodatne upute za upis u virtualnu učionicu u kojoj će se odvijati izazov i gdje će biti sve dodatne upute.

Prijave učitelja otvorene su do 22. listopada 2023.

Prijava učitelja i učenika u sustav za natjecanje bit će moguća nakon 23. listopada i trajat će do 10. studenoga 2023.

Unaprijed zahvaljujemo na podršci i aktivnom sudjelovanju.

Vidimo se, zar ne?