Održana radionica za brodsko-posavske i požeško-slavonske BIG škole 

  • Home
  • Održana radionica za brodsko-posavske i požeško-slavonske BIG škole 
Shape Image One
Održana radionica za brodsko-posavske i požeško-slavonske BIG škole 

Na radionici koja se održala 17. svibnja 2024. u osnovnoj školi „Matija Gubec“ Cernik u Cerniku sudjelovali su učitelji iz šest osnovnih škola Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije koje su proglašene školama Budi Internet genijalac. Radionicu su vodile naše suradnice Darija Dasović i Kristina Slišurić. 

Škole iz navedenih županija kojima su ovom prilikom uručene table su: 

Brodsko-posavska županija 

  • Osnovna škola „Matija Gubec“ Cernik, Cernik 
  • Osnovna škola Okučani 
  • Osnovna škola „Blaž Tadijanović“ Podvinje 

Požeško-slavonska županija 

  • Osnovna škola braće Radića, Pakrac  
  • Osnovna škola „Dobriša Cesarić“, Požega 
  • Osnovna škola Zdenka Turkovića, Kutjevo 

 

Tijekom radionice učitelji su upoznati s radom Udruge i projektima koji se provode u Udruzi, s posebnim osvrtom na široku lepezu materijala nastalih tijekom rada na projektima. Učitelji su posebno zainteresirano pratili internetske igre nastale u projektu Growing up on a safer Internet, kao i priručnike za učitelje, učenike i roditelje koji prate navedene igre, a oduševila ih je i društvena igra Budi Internet genijalac – U potrazi za boljim internetom za koju su učiteljima dane upute za ispis i pripremu svih materijala za igru. Učitelji su upoznali obje verzije društvene igre, proučili pitanja Dabrice, savjete Mudre sove, a i razgibali se uz vježbe medvjedića Marka. Odmah su prepoznali likove iz prethodno pokazane internetske igre što je naišlo na oduševljenje prisutnih, a sigurno će i učenici primijetiti poznate likove. 

Vrlo pozitivne reakcije i komentari čuli su se kod prikaza predstave Internet genijalci. 

Na praktičnom dijelu radionice učiteljima je pokazano kako je zamišljena radionica za roditelje i djecu koja je u prvoj fazi projekta naišla na veliko odobravanje uključenih i roditelja i djece te su dobili upute gdje se mogu naći svi materijali potrebni za provedbu te radionice.  Radionica je osmišljena za suradničke aktivnosti roditelja i djece s ciljem zajedničkog učenja o sigurnosti na internetu kako bi roditelji i djeca jednu drugima bili pomoć i podrška.   

Zahvaljujemo školi domaćinu ovog susreta, OŠ „Matija Gubec“ Cernik, na gostoprimstvu i  finoj hrani kojom smo se počastili tijekom stanke koju smo iskoristili i za razmjenu iskustava s radionica koje smo individualno radili u našim školama.  

Čestitamo svim školama i njihovim aktivnim učiteljima i pozivamo ih da prate natječaje u okviru projekta, budu aktivni u aktivnostima koje provode i dijele svoja iskustva s ostalim članovima BIG zajednice.  

Nastavljamo s radionicama za učitelje novoprijavljenih škola Budi internet genijalac škola kojeg u Hrvatskoj provodi udruga Suradnici u učenju u suradnji s Google.org.. Cilj projekta je podizanje svijesti i izgradnja kompetencija za mudro, smisleno i pametno korištenje interneta i digitalne tehnologije kod učenika, učitelja i roditelja.