Pisci na mreži – Vesna Biga

  • Home
  • Pisci na mreži – Vesna Biga
Shape Image One
Pisci na mreži – Vesna Biga

Pozivamo Vas na sudjelovanje u osamdesettrećem  virtualnom susretu iz programa

“Pisci na mreži”

Vesna Biga

20.03.2019. od 17.00 do 18.30 sati

Internetom i servisom Adobe Connect

za sudjelovanje pratite poveznicu

Voditelji programa:   Mirela Barbaroša – Šikić i Miroslav Mićanović, AZOO

Gošća 83. programa Pisci na mreži bit će Vesna Biga, pjesnikinja koja „svojom poezijom ispisuje jedne od najljepših redaka intimističke poezije… Njeni stihovi zacijelo pripadaju onome što bi se bez ustezanja moglo nazvati vrhunskom suvremenom poezijom. (Nikola Petković). Mnogo toga se može još dodati, a mnogo toga saznat ćemo, vjerujemo, iz razgovora s autoricom u programu Pisci na mreži.

Namjera nam je danas u razgovoru s Vesnom Bigom, a u idućim virtualnim susretima i s drugim hrvatskim autorima, autoricama, saznati: tko su oni, kako, zašto i za koga pišu? Željeli bismo s našim gostima na mreži, s hrvatskim piscima (različitih generacija, poetika, zanimanja…) i s vama – prisutnim učenicima i nastavnicima, sa sudionicima na udaljenim mjestima – ući u njihove radionice, proći labirintima njihovih književnih tekstova, dobiti pouzdaniji uvid kako i gdje žive, što čitaju, što im je važno u procesu pisanja, što misle o novim tehnologijama i mogućnostima komuniciranja s drugima, koji su njihovi uzori i životni izbori?

Ukratko: htjeli bismo izravno, u razgovoru, različitim pitanjima i novim, drukčijim odgovorima, učiniti složenu mrežu hrvatske književnosti (kulture) dostupnom i preglednom za čitanje, kretanje, stjecanje različitih iskustava i za uživanje. Želimo saznati kako čitati hrvatske pisce i njihove tekstove, želimo ih upoznati i učiniti vlastito vrijeme važnijim i boljim nego što nam se, nerijetko, čini da ono jest.

Vjerujemo da su za ovu priliku razgovor s Vesnom Bigom, odnosno njezini tekstovi i njezin nama ispričani život, više nego dobar i uzbudljiv izbor.

Molimo vas pročitajte ponuđene tekstove, potražite u knjižnici i na internetu knjige i tekstove Bige da biste saznali više od onoga što sada znate o njemu. Čitajte, pitajte i sudjelujte s nama. Izbor glazbe, fotografija, scene iz filmove, ilustracije, ako ih bude, također su dio onoga što nam želi reći o sebi.

Autorski tekstovi

Vesna Biga: Izbor iz poezije (2001–2019)

Vesna Biga: Pazikuća koja jede jaja, 2009.

Linkovi

https://www.hrvatskiplus.org/utjeha_kaosa/vesna_biga.html

http://www.pipschipsvideoclips.com/hr/astronauti/af?postId=415

https://www.youtube.com/watch?v=NyDwHmyUR7o

 

Voditelji programa Pisci na mreži

Mirela Šikić-Barbaroša, AZOO

Miroslav Mićanović, AZOO

 

VAŽNO

Obaviještavamo sve posjetitelje webinara „Pisci na mreži“ da više ne koristimo alat Microsoft LiveMeeting,  prešli smo na noviji i popularniji alat – ADOBE CONNECT.

Alat je još jednostavniji za korištenje i za njega nije potrebna nikakva instalacija dodatnog programa na vaše računalo, jer se on koristi direktno iz vašeg web preglednika (Chrome, IE, Firefox i sl.), te je time dana mogućnost praćenja Pisaca na mreži i na računalima koja koriste i windows i linux i mac operativne sustave.

 

Upute o korištenju Adobe connect usluge možete pogledati ovdje!

Program „Pisci na mreži” održava se u organizaciji
Agencije za odgoj i obrazovanje, udruge Magistra Novatvrtke Aquilonis.„Pisci na mreži“ uvršteni su u Katalog stručnih skupova Agencije za odgoj i obrazovanje.

Pročitajte više o dobivanju potvrda.