Pisci na mreži – Sanja Baković

  • Home
  • Pisci na mreži – Sanja Baković
Shape Image One
Pisci na mreži – Sanja Baković

Pozivamo Vas na sudjelovanje u osamdesetdrugom  virtualnom susretu iz programa

“Pisci na mreži”

27.02.2019. od 17.00 do 18.30 sati

Internetom i servisom Adobe Connect

za sudjelovanje pratite poveznicu

Voditelji programa:   Mirela Barbaroša – Šikić i Miroslav Mićanović, AZOO

Gošća 82. programa Pisci na mreži bit će Sanja Baković, pjesnikinja koja „brižljivo bilježi najsitnije pokrete, pregibe, nagibe, titraje oku nevidljive, bujanje vegetacije, udare bure i udare riječi, samoranjavanje.“ (D. Žilić). Mnogo toga se može još dodati, a mnogo toga saznat ćemo, vjerujemo, iz razgovora s autoricom u programu Pisci na mreži.

Namjera nam je danas u razgovoru sa Sanjom Baković, a u idućim virtualnim susretima i s drugim hrvatskim autorima, autoricama, saznati: tko su oni, kako, zašto i za koga pišu? Željeli bismo s našim gostima na mreži, s hrvatskim piscima (različitih generacija, poetika, zanimanja…) i s vama – prisutnim učenicima i nastavnicima, sa sudionicima na udaljenim mjestima – ući u njihove radionice, proći labirintima njihovih književnih tekstova, dobiti pouzdaniji uvid kako i gdje žive, što čitaju, što im je važno u procesu pisanja, što misle o novim tehnologijama i mogućnostima komuniciranja s drugima, koji su njihovi uzori i životni izbori?

Ukratko: htjeli bismo izravno, u razgovoru, različitim pitanjima i novim, drukčijim odgovorima, učiniti složenu mrežu hrvatske književnosti (kulture) dostupnom i preglednom za čitanje, kretanje, stjecanje različitih iskustava i za uživanje. Želimo saznati kako čitati hrvatske pisce i njihove tekstove, želimo ih upoznati i učiniti vlastito vrijeme važnijim i boljim nego što nam se, nerijetko, čini da ono jest.

Vjerujemo da su za ovu priliku razgovor sa Sanjom Baković, odnosno njezini tekstovi i njezin nama ispričani život, više nego dobar i uzbudljiv izbor.

Molimo vas pročitajte ponuđene tekstove, potražite u knjižnici i na internetu knjige i tekstove Sanje Baković da biste saznali više od onoga što sada znate o njemu. Čitajte, pitajte i sudjelujte s nama. Izbor glazbe, fotografija, scene iz filmove, ilustracije, ako ih bude, također su dio onoga što nam želi reći o sebi.

Autorski tekstovi

Sanja Baković: Izbor iz poezije (2019)

 

Dodaci

Sanja Baković: Omiljene pjesme (2019)

 

Linkovi

http://www.stav.com.hr/tekuca-kritika/darija-zilic-zanesenost-i-omamljenost-sanja-bakovic/

http://www.matica.hr/vijenac/625/izmeu-odlaska-i-ostanka-27543/

http://booksa.hr/kolumne/kritike/tvoje-tijelo-moja-kuca

 

Voditelji programa Pisci na mreži

Mirela Šikić-Barbaroša, AZOO

Miroslav Mićanović, AZOO

VAŽNO

Obaviještavamo sve posjetitelje webinara „Pisci na mreži“ da više ne koristimo alat Microsoft LiveMeeting,  prešli smo na noviji i popularniji alat – ADOBE CONNECT.

Alat je još jednostavniji za korištenje i za njega nije potrebna nikakva instalacija dodatnog programa na vaše računalo, jer se on koristi direktno iz vašeg web preglednika (Chrome, IE, Firefox i sl.), te je time dana mogućnost praćenja Pisaca na mreži i na računalima koja koriste i windows i linux i mac operativne sustave.

 

Upute o korištenju Adobe connect usluge možete pogledati ovdje!