Pisci na mreži – Kristijan Vujičić

  • Home
  • Pisci na mreži – Kristijan Vujičić
Shape Image One
Pisci na mreži – Kristijan Vujičić

Pozivamo Vas na sudjelovanje u sedamdesetdevetom  virtualnom susretu iz programa

“Pisci na mreži”

Kristijan Vujičić

21.11.2018. od 17.00 do 18.30 sati

Internetom i servisom Adobe Connect

za sudjelovanje pratite poveznicu

Voditelji programa:   Mirela Barbaroša – Šikić i Miroslav Mićanović, AZOO

 

Gost 79. programa Pisci na mreži bit će Kristijan Vujičić, prozni pisac, romanopisac i urednik onaj koji piše u „neuobičajenom sklopu stripa i Kafke, banalnosti i Wittgensteina, filozofije urbane svakodnevice i one o kojoj čitamo u knjigama“ (J. Pogačnik).

 

Mnogo toga se može još dodati, a mnogo toga saznat ćemo, vjerujemo, iz razgovora s autorom u programu Pisci na mreži.

Namjera nam je danas u razgovoru s Kristijanom Vujičićem, a u idućim virtualnim susretima i s drugim hrvatskim autorima, autoricama, saznati: tko su oni, kako, zašto i za koga pišu? Željeli bismo s našim gostima na mreži, s hrvatskim piscima (različitih generacija, poetika, zanimanja…) i s vama – prisutnim učenicima i nastavnicima, sa sudionicima na udaljenim mjestima – ući u njihove radionice, proći labirintima njihovih književnih tekstova, dobiti pouzdaniji uvid kako i gdje žive, što čitaju, što im je važno u procesu pisanja, što misle o novim tehnologijama i mogućnostima komuniciranja s drugima, koji su njihovi uzori i životni izbori?

 

Ukratko: htjeli bismo izravno, u razgovoru, različitim pitanjima i novim, drukčijim odgovorima, učiniti složenu mrežu hrvatske književnosti (kulture) dostupnom i preglednom za čitanje, kretanje, stjecanje različitih iskustava i za uživanje. Želimo saznati kako čitati hrvatske pisce i njihove tekstove, želimo ih upoznati i učiniti vlastito vrijeme važnijim i boljim nego što nam se, nerijetko, čini da ono jest.

Vjerujemo da su za ovu priliku razgovor s Kristijanom Vujičićem, odnosno njegovi tekstovi i njegov nama ispričani život, više nego dobar i uzbudljiv izbor.

Molimo vas pročitajte ponuđene tekstove, potražite u knjižnici i na internetu knjige i tekstove Kristijana Vujičića da biste saznali više od onoga što sada znate o njemu. Čitajte, pitajte i sudjelujte s nama. Izbor glazbe, fotografija, scene iz filmove, ilustracije, ako ih bude, također su dio onoga što nam želi reći o sebi.

 

Autorski tekstovi

Vujičić, Knjiga izlazaka, izbor, 2015.

Vujičić, Ponavljanje, izbor, 2012.

Vujičić, Ž. Špoljar, Welcome to Croatia, izbor, 2018.

Dodaci

  1. Vujičić, Izbor kritika, 2018.

 

Linkovi

https://hrvatskodrustvopisaca.hr/hr/clanstvo/clan/kristijan-vujicic

https://www.croatian-literature.hr/zzindex_sing_auth.php?tekst_id=348&autor=1&menu_id=7

https://www.vecernji.hr/kultura/ne-zanima-me-provociranje-citatelja-vec-da-oni-sa-mnom-kroz-tekst-preispituju-stavove-1196395

http://www.ljevak.hr/knjige/knjiga-20118-knjiga-izlazaka/prikazi-1-o-knjizi

https://www.vecernji.hr/kultura/kratka-prica-kristijan-vujicic-zid-mora-pasti-1195969

https://www.tportal.hr/kultura/clanak/knjiga-izlazaka-kristijana-vujicica-duhovita-posveta-osamljenosti-20151019

https://www.tportal.hr/kultura/clanak/knjiga-s-dozom-duhovnosti-ali-bez-propovijedanja-20130122

 

Voditelji programa Pisci na mreži

Mirela Šikić-Barbaroša, AZOO

Miroslav Mićanović, AZOO

 

— VAŽNO

–Obaviještavamo sve posjetitelje webinara „Pisci na mreži“ da od ovog puta više ne koristimo dosadašnji alat Microsoft LiveMeeting, jer se isti ugasio, te smo prešli na jedan noviji i popularniji alat – ADOBE CONNECT.

Alat je još jednostavniji za korištenje i za njega nije potrebna nikakva instalacija dodatnog programa na vaše računalo, jer se on koristi direktno iz vašeg web preglednika (Chrome, IE, Firefox i sl.), te je time dana mogućnost praćenja Pisaca na mreži i na računalima koja koriste i windows i linux i mac operativne sustave.

 

Molimo vas da za prvi puta odvojite 15 minuta prije početka samih Pisaca na mreži i pročitajte i slijedite upute koje smo sastavili za vas. U njima će te pronaći dvije važne stavke, a to su:

·        kako se pravilno prijaviti za webinar (korisničko ime), da kasnije možete dobiti potvrdu o prisustvu na webinaru

·        i kako se spojiti u sami webinar (tehnički dio)

 

Upute o korištenju Adobe connect usluge možete pogledati ovdje!