Pisci na mreži – Ivan Vidić

  • Home
  • Pisci na mreži – Ivan Vidić
Shape Image One
Pisci na mreži – Ivan Vidić

Pozivamo Vas na sudjelovanje u osamdesetom  virtualnom susretu iz programa

PISCI NA MREŽI

Ivan Vidić

19.12.2018. od 17.00 do 18.30 sati

Internetom i servisom Adobe Connect

za sudjelovanje pratite poveznicu

Voditelji programa:   Mirela Barbaroša – Šikić i Miroslav Mićanović, AZOO

Gost 80. programa Pisci na mreži bit će Ivan Vidić, u čijim je pričama u „čudnom nadrealizmu realnost do boli prisutna“ i on je „jedan je od onih strašnih autora koji će vas zalijepiti za svoje pripovijedanje, za svaku svoju priču, prisiliti vas da se cijelo vrijeme smijuckate ako se već ne smijete, i u tom jezivom oksimoronu mračnih priča i izvještaja – koji se ne odnose samo na recentnu situaciju – nalazi se čitavo vrijeme neodoljiv humor“ (Nada Gašić). Mnogo toga se može još dodati, a mnogo toga saznat ćemo, vjerujemo, iz razgovora s autorom u programu Pisci na mreži.

Namjera nam je danas u razgovoru s Ivanom Vidićem, a u idućim virtualnim susretima i s drugim hrvatskim autorima, autoricama, saznati: tko su oni, kako, zašto i za koga pišu? Željeli bismo s našim gostima na mreži, s hrvatskim piscima (različitih generacija, poetika, zanimanja…) i s vama – prisutnim učenicima i nastavnicima, sa sudionicima na udaljenim mjestima – ući u njihove radionice, proći labirintima njihovih književnih tekstova, dobiti pouzdaniji uvid kako i gdje žive, što čitaju, što im je važno u procesu pisanja, što misle o novim tehnologijama i mogućnostima komuniciranja s drugima, koji su njihovi uzori i životni izbori?

Ukratko: htjeli bismo izravno, u razgovoru, različitim pitanjima i novim, drukčijim odgovorima, učiniti složenu mrežu hrvatske književnosti (kulture) dostupnom i preglednom za čitanje, kretanje, stjecanje različitih iskustava i za uživanje. Želimo saznati kako čitati hrvatske pisce i njihove tekstove, želimo ih upoznati i učiniti vlastito vrijeme važnijim i boljim nego što nam se, nerijetko, čini da ono jest.

Vjerujemo da su za ovu priliku razgovor s Ivanom Vidićem, odnosno njegovi tekstovi i njegov nama ispričani život, više nego dobar i uzbudljiv izbor.

Molimo vas pročitajte ponuđene tekstove, potražite u knjižnici i na internetu knjige i tekstove Ivana Vidića da biste saznali više od onoga što sada znate o njemu. Čitajte, pitajte i sudjelujte s nama. Izbor glazbe, fotografija, scene iz filmove, ilustracije, ako ih bude, također su dio onoga što nam želi reći o sebi.

 

Autorski tekstovi

  1. Vidić, Južna država, izbor, 2013.
  2. Vidić, Posljednji dani mira, 2015.
  3. Vidić, San od tisuću ljeta, 2018.

 

Dodaci

Ivan Vidić, Kazalište, 9-10 lipanj 2002.

Linkovi

https://www.jutarnji.hr/kultura/knjizevnost/san-od-tisucu-ljeta-ivan-vidic-predstavlja-zbirku-novela-u-kojoj-nikoga-ne-stedi/8110937

https://www.jutarnji.hr/kultura/kazaliste/nocni-zivot-magelli-rezira-parodiju-ivana-vidica-o-pernarizaciji-drustva/5318807/

https://www.mvinfo.hr/clanak/ivan-vidic-gangabanga

https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub/2007/04/1622539621/kritika-ivan-vidic-gangabanga-agm-2006.html

https://www.telegram.hr/tema/ivan-vidic/

 

Voditelji programa Pisci na mreži

Mirela Šikić-Barbaroša, AZOO

Miroslav Mićanović, AZOO

 

VAŽNO

Obaviještavamo sve posjetitelje webinara „Pisci na mreži“ da više ne koristimo alat Microsoft LiveMeeting,  prešli smo na noviji i popularniji alat – ADOBE CONNECT.

Alat je još jednostavniji za korištenje i za njega nije potrebna nikakva instalacija dodatnog programa na vaše računalo, jer se on koristi direktno iz vašeg web preglednika (Chrome, IE, Firefox i sl.), te je time dana mogućnost praćenja Pisaca na mreži i na računalima koja koriste i windows i linux i mac operativne sustave.

Upute o korištenju Adobe connect usluge možete pogledati ovdje!

Program „Pisci na mreži” održava se u organizaciji
Agencije za odgoj i obrazovanje, udruge Magistra Nova
tvrtke Aquilonis.

„Pisci na mreži“ uvršteni su u Katalog stručnih skupova Agencije za odgoj i obrazovanje.

Pročitajte više o dobivanju potvrda.