Pisci na mreži – Boris Domagoj Biletić

  • Home
  • Pisci na mreži – Boris Domagoj Biletić
Shape Image One
Pisci na mreži – Boris Domagoj Biletić

Pozivamo Vas na sudjelovanje u sedamdesetosmom  virtualnom susretu iz programa

“Pisci na mreži”

 

Boris Domagoj Biletić

10.10.2018. od 17.00 do 18.30 sati

Internetom i servisom Adobe Connect

za sudjelovanje pratite poveznicu

Voditelji programa:   Mirela Barbaroša – Šikić i Miroslav Mićanović, AZOO

Gost 78. programa Pisci na mreži Boris Domagoj Biletić, pjesnik i esejist, onaj koji se, između ostalog, bavi pitanjima jezika kao kulturnog dobra, afirmativnim pisanjem o dijalektalnoj književnosti i njezinim predstavnicima, tražeći i opisujući ono što je kapital istarske (i ne samo istarske) kulture i književnosti.

Mnogo toga se može još dodati, a mnogo toga saznat ćemo, vjerujemo, iz razgovora s autorom u programu Pisci na mreži.

Namjera nam je danas u razgovoru s Borisom Domagojem Biletićem, a u idućim virtualnim susretima i s drugim hrvatskim autorima, autoricama, saznati: tko su oni, kako, zašto i za koga pišu? Željeli bismo s našim gostima na mreži, s hrvatskim piscima (različitih generacija, poetika, zanimanja…) i s vama – prisutnim učenicima i nastavnicima, sa sudionicima na udaljenim mjestima – ući u njihove radionice, proći labirintima njihovih književnih tekstova, dobiti pouzdaniji uvid kako i gdje žive, što čitaju, što im je važno u procesu pisanja, što misle o novim tehnologijama i mogućnostima komuniciranja s drugima, koji su njihovi uzori i životni izbori?

Ukratko: htjeli bismo izravno, u razgovoru, različitim pitanjima i novim, drukčijim odgovorima, učiniti složenu mrežu hrvatske književnosti (kulture) dostupnom i preglednom za čitanje, kretanje, stjecanje različitih iskustava i za uživanje. Želimo saznati kako čitati hrvatske pisce i njihove tekstove, želimo ih upoznati i učiniti vlastito vrijeme važnijim i boljim nego što nam se, nerijetko, čini da ono jest.

Vjerujemo da su za ovu priliku razgovor s Borisom Domagojem Biletićem, odnosno njegovi tekstovi i njegov nama ispričani život, više nego dobar i uzbudljiv izbor.

Molimo vas pročitajte ponuđene tekstove, potražite u knjižnici i na internetu knjige i tekstove Borisa Domagoja Biletića da biste saznali više od onoga što sada znate o njemu. Čitajte, pitajte i sudjelujte s nama. Izbor glazbe, fotografija, scene iz filmove, ilustracije, ako ih bude, također su dio onoga što nam želi reći o sebi

 

Dodaci

http://portalplima.me/zeitgeist.php?tekst=227

https://stilistika.org/jezik-in-fabula-pisci-o-jeziku-i-stilu/pisci/320-biletic-boris-domagoj

http://www.matica.hr/kolo/313/o-tragediji-istarskog-hrvatstva-20670/

 

Autorski

Boris Domagoj Biletić, Imam riječ, 1980–2005, izbor, 2012

Boris Domagoj Biletić, Zato što vrime ne prolazi, 2017.

 

Voditelji programa Pisci na mreži

Mirela Šikić-Barbaroša, AZOO

Miroslav Mićanović, AZOO

 

— VAŽNO

–Obaviještavamo sve posjetitelje webinara „Pisci na mreži“ da od ovog puta više ne koristimo dosadašnji alat Microsoft LiveMeeting, jer se isti ugasio, te smo prešli na jedan noviji i popularniji alat – ADOBE CONNECT.

Alat je još jednostavniji za korištenje i za njega nije potrebna nikakva instalacija dodatnog programa na vaše računalo, jer se on koristi direktno iz vašeg web preglednika (Chrome, IE, Firefox i sl.), te je time dana mogućnost praćenja Pisaca na mreži i na računalima koja koriste i windows i linux i mac operativne sustave.

 

Molimo vas da za prvi puta odvojite 15 minuta prije početka samih Pisaca na mreži i pročitajte i slijedite upute koje smo sastavili za vas. U njima će te pronaći dvije važne stavke, a to su:

·        kako se pravilno prijaviti za webinar (korisničko ime), da kasnije možete dobiti potvrdu o prisustvu na webinaru

·        i kako se spojiti u sami webinar (tehnički dio)

 

Upute o korištenju Adobe connect usluge možete pogledati ovdje!

 

Program „Pisci na mreži” održava se u organizaciji
Agencije za odgoj i obrazovanjeudruge Magistra Nova i tvrtke Aquilonis.„Pisci na mreži“ uvršteni su u Katalog stručnih skupova Agencije za odgoj i obrazovanje.Pročitajte više o dobivanju potvrda.