Održana radionica za BIG škole Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije

  • Home
  • Održana radionica za BIG škole Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije
Shape Image One
Održana radionica za BIG škole Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije

U utorak 28. svibnja 2024. održana je radionica za učitelje škola sa sjevera Hrvatske koje su kroz projekt Budi internet genijalac 2023. – 2026. postale nove BIG škole. Domaćin nam je bila OŠ Tužno u kojoj su nas ljubazno dočekale djelatnice škole i polaznice radionice. Okupljene učiteljice  su svojim pozornim slušanjem, suradnjom i aktivnim uključivanjem učinile ovu radionicu vrlo uspješnom. Članice udruge Suradnici u učenju, Gordana Sokol i Gordana Lohajner, tijekom radionice opisale su glavna područja djelovanja udruge, predstavile su projekte i aktivnosti koje udruga provodi, predstavile su suradnju udruge s Googleom i projekt Budi internet genijalac.

I učiteljice su se na ovoj radionici zabavile. Igrale su društvenu igru Budi internet genijalac – U potrazi za boljim internetom koja je nastala u sklopu prvog dijela projekta BIG, Budi internet genijalac 2021. – 2023.

Voditeljice radionice su zajedno s polaznicima radionice realizirale tri aktivnosti koje su dio radionice koju su članovi udruge osmislili za rad s roditeljima i djecom na način da roditelji sa svojim djetetom obilaze centre i zajednički rješavaju postavljene izazove. Aktivnosti su se provodile u školama iz prvog dijela projekta, a i u drugim zainteresiranim školama izvan projekta.

Prva aktivnost bila je razgibavanje nakon dugotrajnog sjedenja. U drugoj su aktivnosti učitelji na listić s otiskom stopala upisivali svoje pozitivne tragove (u čemu su uspješni, na što su ponosni, čime se bave, što vole raditi, što bi željeli da drugi znaju o njima i slično). Cilj je aktivnosti osvijestiti učitelje što digitalni trag znači i kako se prema tragu lako pronađe njegov vlasnik. Treću aktivnost učitelji su odradili pomoću kvizova u Kahootu. Prvi kviz odnosio se na prepoznavanje loga društvenih mreža, dok su drugom kvizu određivali dobne granice djece i mladih za korištenje društvenih mreža. Sve ove aktivnosti dio su kurikuluma Budi internet genijalac.

Unatoč nevremenu i jakoj kiši koja je onemogućila dolazak svih polaznika na radionicu, cijela radionica bila je prožeta obiljem smijeha, zabave i dobrog raspoloženja. Na njenom kraju nove su BIG škole zasluženo primile pločicu koju će ponosno staviti na vidljivo mjesto svoje škole. Iskrene čestitke školama koje su stekle status BIG škola!

Škole iz Međimurske, Varaždinske, Koprivničko-križevačke županije koje su proglašene Budi internet genijalac školama su:

  • OŠ Draškovec
  • Osnovna škola Tužno
  • Osnovna škola Fran Koncelak Drnje.

Još jednom čestitamo svim učiteljima na završenim aktivnostima koje su omogućile da njihove škole postanu škole Budi internet genijalac.