International Bebras Task Workshop 2020.

  • Home
  • International Bebras Task Workshop 2020.
Shape Image One
International Bebras Task Workshop 2020.

16. međunarodna radionica Bebras, ove je godine održana u Daejeonu u Južnoj Koreji. Tako je trebalo započeti ovo izvješće, no zapravo: 16. međunarodna radionica Bebras održana je od 18. do 22. svibnja 2020. virtualno.

Kao i svake godine, članovi podijeljeni u 11 timova birali su zadatke koji će se koristiti na natjecanju 2020. godine u 50ak zemalja u cijelom svijetu. Od 278 zadataka, 147 je odobreno za ovogodišnje natjecanje. Neke od njih vidjet ćemo i na natjecanju Dabar 2020. u našim školama od 9. do 13. studenoga.

Za komunikaciju timova odabran je Zulip, dok su se plenarna predavanja odvijala preko platforme GoToWebinar.

Izazovno je bilo komunicirati s kolegama u različitim vremenski zonama, no iskustvo u ovakvom načinu komunikacije je ipak prevagnulo i svi su zadaci uspješno obavljeni.

Nastavak pandemije potaknuo je i pitanje održavanja budućih radionica. Iako se radionica Bebras 2021. planira u Litvi, svi su svjesni da moramo biti spremni na nastavak online suradnje. To se vidi već i po tome što je i nakon završetka radionice nastavljena komunikacija na Zulipu.

U nadi da će se uspješna suradnja nastaviti i online i f2f veselimo se ovogodišnjem natjecanju na kojem će se naći među odabranima naći i jedan zadatak iz Hrvatske ?