Europski tjedan programiranja od 5. do 20. listopada

  • Home
  • Europski tjedan programiranja od 5. do 20. listopada
Shape Image One
Europski tjedan programiranja od 5. do 20. listopada

Europa poboljšava digitalne vještine svojih građana – sedmo izdanje Europskog tjedna programiranja održava se od 5. do 20. listopada 2019. Pridružite se proslavi i naučite se izraziti programerskim jezikom. Okušajte se u stvaranju aplikacije, igre, mrežnog mjesta, interaktivne priče ili, zašto ne, u sastavljanju hardvera ili pokretanju robota. Organizirajte događanja posvećena programiranju za svoje roditelje, djedove i bake, prijatelje, djecu ili kolege kako bi bolje razumjeli digitalni svijet i u njemu sudjelovali.

Cilj je inicijative pokazati kako programiranjem realizirati vlastite ideje, povećati vidljivost programiranja i okupiti motivirane osobe u cilju zajedničkog učenja. Svatko može organizirati događanje povezano s Europskim tjednom programiranja (škole, neprofitne organizacije, poduzeća, knjižnice, programerski klubovi) i uvrstiti ga na zemljovid na web-stranici codeweek.eu koja služi kao katalog inicijativa u području programiranja.

U okviru inicijative Europski tjedan programiranja od 2013. organizirano je na desetke tisuća događanja posvećenih programiranju u više od 50 zemalja u Europi i izvan nje. U 2018. godini u inicijativi je aktivno je sudjelovalo više od 2,7 milijuna sudionika.

Uključite se u Europski tjedan programiranja!

·         Organizirajte vlastito događanje posvećeno programiranju i uvrstite ga na zemljovid!

·         Uključite se u EU Code Week Deep Dive MOOC

·         Proučite naš Vodič u sedam koraka i videovodiče; neki su dostupni i na hrvatskom.

·         Nemate računalo? Sudjelujte u izvanmrežnim aktivnostima, kao što je CodyRoby.

·         Proučite zemljovid s događanjima u okviru Europskog tjedna programiranja i sudjelujte u događanju posvećenom programiranju.

·         Obratite se ambasadoru  Tjedna programiranja u svojoj zemlji.

·         Podijelite informacije na Facebooku i Twitteru.

·         Izazov – Tjedan programiranja za sve (CodeWeek4All challenge) – pozovite svoju školu da prihvati izazov i sve učenike uključi u događanja posvećena programiranju te tako od Europske komisije dobije Pohvalnicu za programersku pismenost.

Kontekts

U okviru jedinstvenog digitalnog tržišta Europska komisija promiče razne inicijative usmjerene na poboljšanje digitalnih vještina radne snage i građana, primjerice u okviru Koalicije za digitalne vještine i radna mjesta i Europskog tjedna programiranja.

 

Pišite nam

Mrežno mjesto:  CodeWeek.eu

Blog:                   http://blog.codeweek.eu/

Twitter:               @CodeWeekEU, #codeEU

Facebook:          CodeEU CodeWeekHR

E-mail: ivana.ruzic@skole.hr; j.radigovic@gmail.com

prezentacije, obrazovni materijali, grafički sadržaji: https://codeweek.eu/resources/