Digitalna pismenost od vrtića

  • Home
  • Digitalna pismenost od vrtića
Shape Image One
Digitalna pismenost od vrtića


Djeca u digitalnom okruženjuVodič za roditelje predškolaraca
Vodič je nastao kao odgovor na stalno postavljana pitanja i nedoumice roditelja predškolaraca i manje djece. Osmišljen je na način da roditeljima i drugim odraslim osobama uz koje djeca odrastaju pruži osnovne informacije i smjernice na kojima se temelji sigurno i odgovorno korištenje digitalnih sadržaja i uređaja.

Kako biti odgovoran roditelj u digitalno dobabrošura
Kvalitetnim, obrazovnim sadržajima na računalu i mobilnim uređajima možete dijete puno toga naučiti te naviknuti da digitalnu tehnologiju
koristi kao sredstvo stvaranja, izražavanja i učenja. Uvijek obraćajte pažnju na aplikacije i računalne programe dostupne djetetu –
oni moraju biti osmišljeni baš za uzrast vašeg djeteta.

Roditeljstvo u digitalno doba brošura
Biti podrška djeci koja odrastaju u ovo digitalno doba je izazovno, složeno, ali ne i nemoguće. Osnovni savjeti kojih se trebamo držati jesu: upotrijebi zdrav razum, promisli i pitaj.
Bez obzira na razvoj tehnologije i znanje koje imamo o tehnologiji, pružiti podršku djeci uvijek znači razgovarati s njima.

8 digitalnih životnih vještina

Ja na netu

Lista za provjeru sigurnog korištenja interneta za djecu do 7 godina.
Provjerite osiguravaju li vaša obiteljska pravila i navike korištenja ekrana sigurno i odgovorno korištenje digitalnih sadržaja i uređaja djece.