Dabar @ucitelji.hr u Sjevernoj Makedoniji

  • Home
  • Dabar @ucitelji.hr u Sjevernoj Makedoniji
Shape Image One
Dabar @ucitelji.hr u Sjevernoj Makedoniji

Međunarodna radionica Dabar ove je godine organizirana u Strumici u Sjevernoj Makedoniji od 16. do 20. svibnja 2022. godine. Hrvatsku su Dabricu predstavljale i ponosno nosile  Lidija Kralj i Darija Dasović.

Na Međunarodnoj se radionici okupljaju zemlje članice natjecanja Dabar iz cijelog svijeta. Glavni cilj je okupiti informatičke stručnjake iz različitih zemalja radi rasprave i razvoja zadataka koji će se koristiti za izazov tijekom 2022. godine u sve 74 zemlje članice. Radionica uključuju i ​​plenarne razgovore, sastanke voditelja grupa, opće sastanke i rasprave. Ove je godine radionica organizirana hibridno tako da je dio sudionika sudjelovao i online.

Predložen je 261 zadatak od kojih je 107 prihvaćeno i prilagođeno za natjecanje u studenom ove godine. Ostali su zadaci vraćeni na doradu autorima i mogu se ponovno predlagati sljedećih godina. Hrvatska je sudjelovala s 5 autorskih zadataka a zadatak Ski Village, autorice Kristine Slišurić na popisu je 107 odabranih zadataka.

Prerano je za skijanje pa dobro iskoristite vrijeme do studenog kada će se taj zadatak naći na popisu zadataka koje ćemo koristiti na natjecanju Dabar @ucitelji.hr 2022.

Vidimo se, zar ne 🙂