Budi internet genijalac u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji

  • Home
  • Budi internet genijalac u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji
Shape Image One
Budi internet genijalac u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji

Niz radionica za škole Budi internet genijalac ulazi u svoju završnicu i broji se sitno do ostvarenja plana, provođenja radionica sa svim učiteljima, predstavnicima iz škola Budi internet genijalac.

U petak 24. svibnja 2024. održana je radionica za učitelje škola Primorsko-goranske i Istarske županije koje su stekle status škole Budi internet genijalac. Radionice su održane u Osnovnoj školi Turnić gdje su nas srdačno dočekale učiteljica Josipa Andrušić i ravnateljica Jasna Sandalj.

Škole koje su stekle status Budi internet genijalac i tom prilikom dobile pločicu su:

  • Osnovna škola Turnić Rijeka
  • Osnovna škola “Rikard Katalinić Jeretov” Opatija
  • Osnovna škola Vladimir Nazor Pazin
  • Osnovna škola Jure Filipovića Barban
  • Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Članice udruge Suradnici u učenju, Sanja Janeš i Valentina Blašković, tijekom radionice opisale su glavna područja djelovanja udruge, predstavile su projekte i aktivnosti koje udruga provodi i predstavile su suradnju udruge s Googleom.org i projekt Budi internet genijalac. Potom su zajedno s polaznicima radionice realizirale tri aktivnosti koje su dio radionice koju su članovi udruge osmislili za rad s roditeljima i djecom na način da roditelji sa svojim djetetom obilaze centre i zajednički rješavaju postavljene izazove. Posebno smo ponosni na tu radionicu jer se pokazala kao vrlo uspješna kad ju učitelji provode s roditeljima i njihovom djecom. Na taj način pokazuju da je uspostava dobre komunikacije učenik-roditelj-učitelj garancija uspješnog učenja i suradnje. Za vrijeme provođenja radionice polaznici su se razgibavali, igrali interaktivne kvizove u Kahootu vezane uz korištenje i prepoznavanje društvenih mreža i određivanje dobne granice te su istraživali vlastiti digitalni trag.

Polaznicima se jako svidjela društvena igra Budi internet genijalac koju je osmislila naša udruga te isječci kazališne predstave Internet genijalac.

Još jednom čestitamo svim učiteljima na završenim aktivnostima koje su omogućile da njihove škole postanu škole Budi internet genijalac.