BIG radionica za škole Osječko-baranjske županije

  • Home
  • BIG radionica za škole Osječko-baranjske županije
Shape Image One
BIG radionica za škole Osječko-baranjske županije

Članice naše udruge Suradnici u učenju, Maja Hainc i Dunja Mijović, uputile su se 9. svibnja 2024. godine u Piškorevce kako bi održale radionicu za učitelje škola Osječko-baranjske županije koje su kroz projekt Budi internet genijalac 2023. – 2026. postale nove BIG škole. Domaćin nam je bila OŠ Matija Gubec u kojoj nas je ljubazno dočekala pedagoginja škole, kolegica Monika Zrakić, a okupljeni učitelji su svojim pozornim slušanjem, suradnjom i aktivnim uključivanjem učinili ovu radionicu vrlo uspješnom. Slušajući o brojnim projektima i aktivnostima koje udruga Suradnici u učenju provodi dugi niz godina, polaznici radionice su prepoznali materijale kojima se služe nastavi, a koji su nastali kao rezultat spomenutih projekata.

Hvalili su kurikulum projekta Budi internet genijalac, priručnike za učitelje, mrežne igre za učenike i brojne savjete za roditelje koji se bave podizanjem svijesti i izgradnjom kompetencija za mudro, smisleno i pametno korištenje digitalnih tehnologija. Dijeleći iskustva istaknuli su pozitivne povratne informacije učenika s kojima su provodili pripremljene aktivnosti, naglašavajući kako su se učenici zabavili i naučili mnogo o sigurnosti na internetu na vrlo lak način. I sami učitelji su se na ovoj radionici zabavili. Igrali su društvenu igru Budi internet genijalac – U potrazi za boljim internetom koja je nastala u sklopu prvog dijela projekta BIG, Budi internet genijalac 2021. – 2023.

U nastavku radionice okušali su se i u različitim aktivnostima u kojima su pokazali svoj natjecateljski duh u kvizu Kahoot, kreativnost u crtanju vlastitih digitalnih tragova te su se razgibali oponašajući vježbanje naših dviju suradnica koje su vodile radionicu.

Cijela radionica bila je prožeta obiljem smijeha, zabave i dobrog raspoloženja, a na njenom kraju nove su BIG škole zasluženo primile pločicu koju će ponosno staviti na vidljivo mjesto svoje škole.

Iskrene čestitke školama koje su stekle status BIG škola!

Nove škole Budi internet genijalac iz Osječko-baranjske županije su:

  • OŠ Matija Gubec, Piškorevci
  • OŠ Darda
  • OŠ Bilje
  • OŠ Ante Starčevića, Viljevo
  • OŠ Hrvatski sokol, Podgajci Podravski
  • SŠ Isidora Kršnjavog, Našice.